De afgelopen jaren is het voor een starter steeds lastiger geworden om een huis te kopen. Zo kan je vanaf 2018 nog maar 100 procent van de marktwaarde van de woning lenen, waardoor je de bijkomende kosten zelf moet betalen. Daarnaast stijgen de huizenprijzen nog steeds. Om je een beetje op weg te helpen met de aanschaf van je eerste huis, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Starterslening

Eén van die tips is om te kijken of je in aanmerking komt voor een starterslening. Een Starterslening is een aanvullende lening bovenop jouw hypotheek. Deze lening overbrugt het tekort tussen jouw maximale hypotheek en de prijs van de woning. Wel zijn er voorwaarden verbonden aan het verkijgen een Starterslening. Daarnaast biedt niet iedere gemeente een starterslening aan en verschillen de voorwaarden per gemeente. Wil je weten of je gebruik kunt maken van deze mogelijkheid, lees dan onze pagina over de Starterslening.

Schenking

Als je niet genoeg eigen geld hebt voor de aanschaf van jouw woning, dan kan een schenking je helpen om toch die stap te zetten. Het is wel belangrijk om daarbij de belastingregels in de gaten te houden. Als jij meer wilt weten over de voorwaarden die hier aan verbonden zijn, lees dan dit artikel op de website van de belastingdienst.

Geen vast contract, wel een hypotheek?

Heb je een tijdelijk contract of ben jij ondernemer, zzp'er, freelancer of uitzendkracht? Ook als je nog geen vaste baan hebt is het vaak mogelijk om een hypotheek te krijgen. Op onze pagina Hypotheek voor ondernemers, zzp'ers, flexwerkers of met een tijdelijk contract vind je daar meer informatie over.

Wil jij weten wat er voor jou mogelijk is?

Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur. Die kan bijvoorbeeld met je kijken of je in aanmerking komt voor een starterslening. Zo weet jij waar je aan toe bent vóórdat je op zoek gaat naar een woning. We helpen je graag om een passende adviseur te vinden. 

Hypotheekadviseur zoeken