Voor starters zijn er niet veel speciale producten. De startershypotheek van a.s.r. is de uitzondering op de regel.

Bijna alle hypotheken hebben een looptijd van maximaal 30 jaar. Dat is ooit bedacht, zodat je de hypotheek helemaal hebt terugbetaalt als je met pensioen gaat. Meestal daalt je inkomen en dan is het prettig als je vaste lasten lager worden. Twintig jaar geleden gingen mensen met 65 jaar met pensioen en soms zelfs eerder. Inmiddels is de pensioenleeftijd al opgeschroefd naar 67. En wanneer kunnen de twintigers en dertigers van nu met pensioen? Waarschijnlijk nog later. Dan is het best logisch om ook langer de tijd te nemen om je hypotheek terug te betalen. Daarmee heb je extra financiële ruimte om leuke dingen te doen of, als je gewoon wat meer zekerheid wilt, de mogelijkheid om extra te sparen of je studieschuld terug te betalen.

Extra lange looptijd

Met de WelThuis Starters hypotheek van a.s.r. kun je kiezen voor een extra lange looptijd tot zelfs 40 jaar. Je betaalt dan wel langer door, waardoor je totale kosten hoger zijn. Maar per maand betaal je aanzienlijk minder. Verder werkt het als een annuïteitenhypotheek: je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dat bedrag bestaat deels uit rente en je betaalt elke maand een deel van je lening terug. Op de einddatum van de hypotheek heb je de lening helemaal terugbetaald.

Hypotheekrente

Je moet er wel rekening mee houden dat een deel van de betaalde rente niet aftrekbaar is. Dit deel wordt elk jaar groter en zorgt ervoor dat je elk jaar minder terugkrijgt van de belastingdienst. Je hebt namelijk maar 30 jaar recht op hypotheekrenteaftrek, terwijl de WelThuis Startershypotheek 40 jaar loopt. Dit betekent dat je de laatste 10 jaar helemaal geen recht meer hebt op hypotheekrenteaftrek en dus maandelijks meer gaat betalen.

Hypotheek afsluiten

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van dit product, dan kan je altijd in gesprek gaan met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan ook een berekening maken op basis van jouw persoonlijke situatie. We helpen je graag om een passende adviseur te vinden.  

Hypotheekadviseur zoeken